“Yuri Kaneko halusi nähdä revontulet ja matkusti Suomeen. Revontulet olivat sammuksissa, mutta rakkaus Suomeen syttyi.
Rakkaus näkyy Yurin suomalaisilla esineillä sisustetussa kodissa Nagoyassa.”
Nagoyan päärautatieaseman läpi laahustaessamme katson Marriott-hotellin valomainosta ja huokaisen Ismolle, että voisipa ottaa huoneen tuolta ja maata X-asennossa isossa pehmoisessa sängyssä sileiden lakanoiden välissä.
Nomadibudjetilla unelma on tavoittamattomissa, mutta lausahdukseni vuoksi päädymme myöhemmin valitsemaan Dohan ilmaisista hotelleista juurikin Marriottin.
Mutta nyt tutustumme japanilaisiin lähiöasuntoihin!
Jatkamme junailuamme nagoyalaiseen lähiöön, josta olemme varanneet hauskan AirBnB-asunnon.
Olemme tulleet Nagoyaan paitsi haastattelemaan “poikamme” Stefanin pomoa, myös erästä Suomi-fania.
Eräs japanilainen rakastaa Suomea kuten minä Japania
Junailemme jälleen Nagoyan päärautatieasemalle.
Tapaamme aseman kellon alla Yuri Kanekon eli Yurikissan. Hän on vannoutunut Suomi-fani, jonka japanilainen kerrostalokoti Nagoyan esikaupunkialueella on sisustettu suomalaisittain.
Tätä ihmettä lähdemme katsomaan.
Hyppäämme toiseen lähijunaan, joka kuljettaa meidät Nagoyan kaupunkialueen ulkopuolelle. Perillä istahdamme vielä Yurin autoon ja ajamme loppumatkan hänen kyydissään.
Matka Nagoyan keskustasta ei ole pitkä, mutta täällä voi jo ihailla vuoristoa, jopa omalta parvekkeeltaan.
Yurikissa sisustaa suomeksi -artikkelimme on julkaistu alunperin vuonna 2018 Koti & Keittiö -lehden Minun tyylini -palstalla.
Jutussa Yuri kertoo omin sanoin rakkaudestaan Suomeen ja vastaa kysymyksiimme sisustustyylistään.
Vaikka et olisikaan lehden tilaaja, voit nyt lukea jutun kokonaisuudessaan alta.
Alkuperäisen artikkelin Koti & Keittiö -lehteen kirjoitti Ismo.
Yurikissa sisustaa suomeksi
Yuri Kaneko, 35, on Nagoyassa Japanissa asuva kokki. Hän on käynyt Suomessa viidesti ja opiskellut suomea.
“Lempipaikkani kotona on keittiö. Laitan ruokaa päivittäin ja halusin asunnon, jossa on kunnon keittiö. Remontoin sitä hieman ja uusin esimerkiksi lattian. Kutsun usein ystäviä kylään ja laitan heille ruokaa.
Yksi suosikkihuonekaluistani onkin olohuoneen iso ruokapöytä, jonka ympärille vieraat mahtuvat syömään.
En luopuisi astiakaapista astioineen. Kun järjestän juhlia, vieraani saavat valita sieltä itselleen mieluisat ruokailuastiat.
Yhden mukeista teki minulle ystäväni ja kirjoitti siihen lempinimeni, Neko eli Kissa.
Olen Instagramissakin nimellä Yurikissa.
Rakkain esineeni on ruokapöydän lisäksi päätyseinän Unikko-kuosinen tapetti astiakaapin takana.
Tapetti on hyvä tausta myös kaapin päällä oleville astioille ja värikäs yksityiskohta muuten hillityn skandinaavisessa sisustuksessa.
Sisustuspaheeni ovat mukit ja pienet lautaset. Olen ostanut ne itse Suomesta, kuten kaikki muutkin sisustusesineeni.
Rakkain maisemani on huoneiston levyiseltä parvekkeeltani avautuva vuoristo.
Hyvän keittiön lisäksi se oli asunnon valinnan ratkaissut tekijä.
Maisema näkyy myös parvekkeen yli olohuoneen isoista ikkunoista, jotka tekevät huoneistosta valoisan, joten puutarhuripoikaystäväni hoitamat viherkasvitkin viihtyvät hyvin.”
Yurin Astiakaapin sisältö koostuu lähinnä suomalaisesta ja japanilaisesta keramiikasta, joiden tyyleissä on nähtävissä yhtäläisyyksiä.
Tätä blogipostausta kirjoittaessani Yuri haaveilee jo suomalaisesta hirsimökistä ja on muuttanut juuri uuteen kotiin.
Lue täältä lisää muita Japani-tarinoitamme.
Paluuviite: 2021 vetävimmät postaukset (+ 1 floppi) - Please Be Seated for Takeoff
Paluuviite: 2021 vetävimmät postaukset: Bali, Balkan, Armenia ja Italia - Please Be Seated for Takeoff
Mikä ihme siinä on, että japanilaiset ovat usein kiiinnostuneita Suomesta? Onko kaikki vain muumien ansiota, vai piileekö rauhallisen hiljaisessa kansanluonteessa ja oudoissa aktiviteeteissa (kuten avantouinti) jotain kiinnostavaa? 🙂
Japanilaisista ja suomalaisista löytyy yllättävän paljon samaa. Hiljainen ja vähäeleinen käytös (perinteisesti), puurakentaminen, luonto, samantyylisten visuaalisten elementtien suosiminen…
Paluuviite: Nagoya - pilvenpiirtäjän juurelta löytyy ystävä - Please Be Seated for Takeoff
Voi ihana! Olipa hauska lukea että joku on sisustanut toisella puolella maailmaa oman kotinsa suomalaisittain! Mä yritin muutama viikko sitten kommentoida sun toiseen (toisen blogin?) postaukseen siinä onnistumatta. Mutta jospa tätä kautta viesti tulis vielä perille, eli siinä yritin vaan sanoa että se sun teksit niistä vuosista maailmalla vei kyllä aivan mennessään, jäin sitä oiken hitaasti lukemaan ja muistaakseni kommentoin myös sitä minimalismia, että oon kyllä ihan samanlainen, mitä vähemmän tavaraa sen parempi. Oon joskus käynyt meidän talon läpi sillä ajatuksella, että mitkä tavarat on kaikkein tärkeimpiä eikä oikeastaan löytynyt juuri mitään, mitä ilman en voisi elää.
Tää Yurin koti ja Suomi-intoilu on kyllä söpöä ❤️ Oi kiitos paljon, tosi ihana kuulla! Se on niin totta, että eipä sitä oikeasti paljon tarvi.
No voi höh, minäpä katson löytyykö kommenttia jostain. Tästäkin sain ilmoituksen vasta just nyt. 😭
Eipäs löytynyt roskistakaan sitä toisen blogin kommenttia. Höh. Mutta ihana kun viitsit yrittää tänne uudelleen. ❤️
Onpa mielenkiintoinen nainen ja koti. Minulla on ystäviä, jotka ovat asuneet vuosia Japanissa ja heiltä olen kuullut, että suomalaista designia ja esineistöä arvostetaan siellä kovasti. Mielenkiintoista! Hauskaa muutenkin nähdä joskus ihmisiä, jotka fanittavat suomalaista esineistöä. Me törmäsimme tällaiseen pariskuntaan kerran Saksassa, kun teimme heidän kanssaan kodinvaihtoloman. Heillä oli Jokipiin pellavaa, Iittalan astioita ja Marimekkokankaita kodissaan. Vierailimme heillä seuraavana kesänä ja veimme valkoisen Aalto-maljakon tuliaisiksi, oli kovasti tervetullut.
Japanilaisille tosiaan juurikin suomalainen design kolahtaa, kun muualla suositaan yleisempää Skandi-lookia, eikä välttämättä osata edes erottaa vaikkapa tanskalaista ja suomalaista muotoilua. Hauskaa että olette törmänneet Saksassakin Suomi-faniin. Esim. Italiassa taas arvostetaan suomalaista lasia, mutta posliinikippojen päälle ei ymmärretä.
Voi Yuri! 😀 Suomi-fanitus tuntuu kerta toisensa jälkeen jotenkin huvittavalta. Ehkä olen itse suomalaisena sokeutunut sille, miten paljon fanitettavaa meissä ja maassamme on.
Onhan se, mutta toisaalta me monet suomalaiset fanitetaan Japania, joten miksipä ei toisin päin. Mutta toi japanilaisten fanittaminen on kyllä niin omistautunutta, että oksat pois!
Japanilaisten rakkaus Suomea kohtaan jaksaa ihmetyttää. Onko muuten tiedossa minne päin Suomea Yuri Kaneko matkusti ja mihin hän erityisesti Suomessa tykästyi?
Ekalla kerralla Yuri kävi Lapissa etsimässä revontulia, mutten muista tarkemmin missä. Sen jälkeen hän on käynyt monta kertaa ainakin Helsingissä ja tykkää erityisesti suomalaisesta designista. Keräilee astioita ja haaveilee hirsimökistä.
Suomessa ja Japanissa on kyllä paljon yhtäläisyyksiäkin. Sinänsä en ihmettele Suomen fanittamista, kun aattelee että kyllähän te ja me myös ollaan ihastuttu Japaniin kovasti.